9. září 2014

Šríla Prabhupáda - zakladatel-áčárja (Poznámka od Výkonného výboru GBC)

Poznámka výkonného výboru řídící rady ISKCONu

Toto dílo, Šríla Prabhupáda: Zakladatel-áčárja ISKCONu, jehož autorem je Ravíndra Svarúpa dás, je oficiálně schváleno řídící radou ISKCONu (GBC).
   GBC žádá všechny oddané a přátele ISKCONu, aby této práci věnovali náležitou pozornost. Tím se rozšíří naše kolektivní porozumění a uznání postavení Šríly Prabhupády a jeho jedinečné role v Mezinárodní společnosti pro vědomí Krišny.
   Šríla Prabhupáda nám nepřinesl jen poselství Pána Čaitanji a Pána Krišny. I když to je samo o sobě slavný úkol, Šríla Prabhupáda, jako náš zakladatel-áčárja, vytvořil samotnou podstatu, funkci a vizi ISKCONu jako globální komunity zaměřené na „zduchovnění celé lidské společnosti“.
   Role Šríly Prabhupády, jak budete číst, pokračuje. Jeho přítomnost je vnímána v životě každého oddaného ISKCONu dnes a v životě oddaných mnoho staletí do budoucna.
Pochopení toho, jak se Šríla Prabhupáda nachází ve středu našich životů a naší společnosti a vědět, jak ho v této zásadní roli udržet, je smyslem tohoto textu. Jak Bhakti Čaru Svámí píše v předmluvě: „Tato kniha není určena pro běžné čtení, ale k realizaci.“

Výkonný výbor GBC
prosinec, 2013.